intercom video

 

Het Gira huisstation is een vrij-sprekeninstallaties voor inbouwinstallatie. Deze bestaat uit een basisapparaat en kan met andere functies zoals een TFT-kleurendisplay worden uitgebreid. Door de nieuwste microprocessortechnologie bereikt de installatie een spraakkwaliteit die de vergelijking met een mobiele telefoon of handsfree-systeem in de auto kan doorstaan.

 

Het station heeft vijf selecteerbare oproepmelodieën en twee optionele functies: “licht schakelen”, te activeren met een extra schakelactor, en de deuropenerautomaat, die vaak bij artsenpraktijken wordt gebruikt om na het aanbellen automatisch de deur te openen.

Basisfuncties

Luidspreker/microfoon

De vrij-sprekenfunctie is voorzien van spraakweging. De microfoon wordt automatisch geactiveerd aan de zijde waar het geluidsniveau het hoogst is. Wanneer er zeel veel achtergrondgeluid is voor de deur kan de spreker bij het huisstation met een druk op de knop de voorrangfunctie van de microfoon activeren.

belknop

De oppervlakken van de bel- en bedieningsknoppen zijn robuust, UV-bestendig en kras- en slagvast. De knoppen vervullen functies als deur openen, oproep beantwoorden en volumeregeling van oproepsignaal en spraak. De gebruiker kan hier uit vijf verschillende oproepmelodieën kiezen.

Extra functies

In combinatie met een groter afdekraam kan elk basisapparaat van het huisstation met extra functies worden uitgebreid. Omdat het Gira huisstation modulair is opgebouwd en de signaaloverdracht over de twee al getrokken leidingen loopt, kan dat ook achteraf nog zonder enige moeite.

TFT-kleurendisplay